På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsveckans nya köpråd

Börs Börsveckan rekommenderar i det senaste numret av tidningen köp av Nobia, Nobina, Skanska och NCC.

Kambi ser enligt tidningen attraktivt värderad ut efter kursfallet i samband med förra veckans vinstvarning. För Addtech, B&B Tools och OEM blir rådet avvakta.

Med en stark balansräkning och en effektiv koncernstruktur bedöms Nobia vara redo att trampa på gasen igen.

Efter den höjda utdelningen i bussoperatören Nobina hamnar direktavkastningen på 6 procent. Detta är lockande för ett bolag som värderas till ett P/E-tal på 14, enligt Börsveckan.

Skanska beskrivs som en trygg aktie att äga i en långsiktig portfölj. Förväntningarna är dessutom inte särskilt högt ställda.

NCC har en högre värdering än Skanska men ses ändå som köpvärd. Om tidningen ska välja mellan de två bolagen faller valet dock på Skanska.

Kambi har fallit rejält under inledningen av året. Vinstvarning, med fallande bettingmarginal, i förra veckan spädde på nedgången. Börsveckan uppger att detta dock kan svänga snabbt och ser ingen anledning till panikförsäljning av Kambi på nuvarande kursnivåer.

B&B Tools står inför en uppdelning vilket har fått aktiekursen att stiga trots en svag operativ utveckling. Lönsamhetsåtgärderna inom Toolskedjan bedöms bli avgörande för kursen framöver.

Värderingen bedöms vara något hög i OEM för ett annars välskött och stabilt bolag.

Addtech har en hög förvärvstakt samtidigt som bolaget vässar på rörelsemarginalen. Tyvärr är prislappen därefter menar Börsveckan.

Mer från förstasidan

Placera TV

bildplaceratvboxen

Här kan du se alla videoklipp (OBS! Reklamfritt)

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -