Lucent Oil handelsstoppat

Börs Bolagsstämma och ägarspridning problem för Aktietorgsbolaget.

Lucent Oil håller idag den 29 mars årsstämma och förutsatt att stämman beslutar om genomförande av apportemissionen, som genom vilken Lucent ska genomföra ett så kallat omvänt förvärv av Quiapeg Pharmaceuticals, har Aktietorget idag meddelat att man med villkor godkänner Lucents ansökan om fortsatt notering. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Då emissionen medför
att Aktietorgets krav på ägarspridning inte längre är uppfyllt för Lucent är godkännandet förenat med villkoret att det ska tillses att det senast den 28 april skett en ägarspridning av aktierna i Lucent i sådan omfattning att Aktietorgets krav är uppfyllt. Om kravet inte är uppfyllt den 28 april kan noteringsprocessen komma att avbrytas och Lucents aktie avnoteras. 

För att tillse en ägarspridning har huvudägare i Lucent, efter apportemissionen, åtagit sig att genomföra en försäljning av aktier i Lucent. Sammanlagt ska 300 aktieposter överlåtas till 300 olika köpare. 

Utöver villkoren om ägarspridning har Aktietorget under noteringsprocessen ställt krav på stärkt finansiering av den verksamhet som Quiapeg bedriver och som kommer utgöra Lucents verksamhet. Med anledning härav har QuiaPEG denna dag ingått låneavtal avseende lån om 5 miljoner kronor. 

Det bedöms att de likvida medlen är tillräckliga för den kommande tolvmånadersperioden men att Quiapegs rörelsekapital ändå är ansträngt. För att säkerställa långsiktigt kapitalbehov och minska kapitalkostnaderna gör bolaget bedömningen att ytterligare kapitaltillskott kommer att behövas innan årsskiftet 2017/2018, heter det.

Aktietorget har med hänvisning till att marknaden behöver viss tid för att tillgodogöra sig informationen handelsstoppat aktien och uppger att handeln kommer att återupptas klockan 15.00 på onsdagen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -