Aktierna med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analys ger köpsignaler på en skogsaktie och en verkstadsaktie. Och Stockholmsbörsen är svagt positiv.

OMX Stockholm PI har brutit stigande trendkanaler på kort till medellång sikt. Kursen befinner sig över en tidigare botten vid 555 punkter på kort sikt och det finns stöd mellan 532-540 punkter. 

Investtechs kortsiktiga hausseindex ligger på 37 punkter vilket indikerar en övervikt av pessimister på kort sikt. Det långsiktiga ligger på 58 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 67 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Årsmässigt har vintern
och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt svagt positivt på medellång sikt

 

Concentric ligger i en stigande trendkanal på kort till meddellång sikt och fortsatt uppgång indikeras.

På kort sikt
har kursen utlöst en köpsignal från en rektangelformation och även brutit ett tidigare motstånd vid 137 kronor vilket öppnar upp för fortsatt uppgång. Vid reaktioner tillbaka finns det stöd på denna nivå samtidigt som det saknas horisontellt motstånd vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan.

Bolaget har utdelning
om 2 kronor per aktie den 6 april. Aktien handlas utan utdelning 31 mars.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Rottneros ligger i en stigande trendkanal vilket indikerar att optimismen är stadigt ökande. Fortsatt uppgång innanför trendkanalen indikeras.

Kursen steg från golvet av trendkanalen under måndagen. Uppgången skedde på hög volym och samtidigt som RSI har brutit över 70 vilket indikerar att köptrycket är högt då många investerare är på väg in i aktien. Enligt Investtechs forskning har aktier med högt RSI fortsatt att stiga på tre månaders sikt.

Positiv volymbalans,
det vill säga hög omsättning under dagar med uppgång och låg omsättning under dagar med nedgång, stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Mycronic AB har brutit ned genom golvet i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket är en signal om en kommande utveckling i linje med index.

Kursen har dessutom
brutit stödet vid 90 kronor i en dubbeltopp-formation på medellång till lång sikt vilket utlöst en säljsignal som indikerar att aktien inleder en fallande trend.

Insiderhandeln är positiv efter att fyra köp på samlat cirka 300.000 kronor rapporterats i februari månad. Det stärker aktien något.

Investtechs rekommendation: Svag sälj.

Här får du veta mer om hur teknisk analys tolkas.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -