Färre lånar till renovering

Nyheter i korthet Ska Lundberg och Industrivärden lämna Ericsson? SvD spekulerar i ämnet.

MER TILL FÖRLOSSNINGSVÅRDEN. Regeringen och Vänsterpartiet är överens om att förlossningsvården ska få 500 miljoner kronor mer i vårbudgeten. (Ekot)

FÄRRE LÅNAR. Var femte svenska hushåll lånar för att renovera och bygga om bostaden, vilket är en halvering jämfört med toppåret 2009. (DI)

NEDTONAT. Allianspartierna tävlar om att tona ned förväntningarna inför ett möte de ekonomisk-politiska företrädarna ska hålla om Centerns budgetutspel på onsdag. (SvD)

SVAGARE MARKNAD FÖR ERICSSON. Ericssons marknadsposition har tydligt försvagats under inledningen av 2017. Bolaget har tappat ytterligare marknadsandelar, till både Huawei och Nokia. Utöver det uppges kinesiska ZTE flytta fram sina positioner allt mer även utanför Kina. (DI)

...OCH RISK FÖR NYEMISSION. Det går inte att utesluta att Ericsson tvingas göra en nyemission innan bolagets problem är över. En nyemission inom de närmaste ett-två åren är dock inget som Ericssons huvudägare Investor och Industrivärden på något sätt kalkylerar med i det här läget, enligt källor. (DI)

...OCH KAN LUNDBERG LÄMNA? Hetsen kring Ericsson är långt ifrån hur storägaren Fredrik Lundberg brukar vilja ha det kring sina företag, vilket talar för en exit. (SvD)

FLER BOLAG TILL BÖRSEN. Gymkedjan Actic är nära att ta klivet in på Stockholmsbörsen och även postorderföretaget Ellos uppges arbeta aktivt med en notering. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -