Ericsson-delar sätts på säljlistan

Börs Ericsson kommer att vidta åtgärder och förändra portföljen för att fokusera och stärka bolagets erbjudande.

Det framgår av ett pressmeddelande där Ericsson presenterar sin nya strategi.

Bland annat omfattar dessa åtgärder att öka investeringstakten inom specifika områden inom Networks samt se över strategiska alternativ överväga strategiska möjligheter för Media samt hårdvaruverksamheten för IT- och molnbaserad infrastruktur.

Följande är en sammanfattning av de åtgärder som Ericsson avser vidta:

Öka takten i investeringarna inom specifika områden inom Networks för att stötta en fortsatt global utrullning av 4G, och etablera en ledande position inom 5G.

Verksamheten Network Rollout kommer inriktas på Ericssons egna portfölj inom nätprodukter. Arbetet med att förbättra lönsamheten inom detta område kommer att stärkas ytterligare.

Inom det nya affärsområdet Digital Services är fokus på kort sikt att återställa lönsamhet. Ericsson kommer selektivt att öka sina investeringar inom området.

Skifte i IoT-strategin till en plattforms- och lösningsorienterad strategi från dagens inriktning som är tjänstedriven och utgår från systemintegration.

Strategin för Managed Services kommer att lägga tyngdpunkten vid automatisering, bättre utnyttjande av globala skalfördelar och på kapacitet inom OSS, Fullt fokus på att vända verksamheten från ett negativt resultat 2016, och ta itu med kundåtaganden och kontrakt som inte har tillräcklig lönsamhet.

Inom Media kommer Ericsson att överväga strategiska möjligheter samtidigt som bolaget fortsätter att utveckla affärserbjudandet. Ericssons verksamhet inom media består av två delar, en tjänsteverksamhet och för tekniklösningar. Nu skapas två separata enheter, Ericsson Broadcast & Media Services och Ericsson Media Solutions, för att stärka den operationella verksamheten.

Som en konsekvens av ökande fokus på mjukvaruutveckling inom virtualiserade kärnnät samt stödsystem för nät (OSS/BSS) kommer Ericsson att överväga strategiska möjligheter för hårdvaruverksamheten för IT- och molnbaserad infrastruktur.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -