Bostadsutvecklare värd över 2 miljarder

Börs Bostadsutvecklaren SSM, som verkar i Stockholmsområdet, siktar på börsen med ett marknadsvärde om mellan 2,1 och 2,5 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med att IPO-prospektet offentliggjorts på måndagskvällen. Bolaget meddelade tidigare i mars avsikten att notera aktierna på Stockholmsbörsen.

Priset per aktie kommer att hamna i spannet 54-64 kronor per aktie och såväl befintliga som nyemitterade aktier kommer att säljas i erbjudandet.

De nyemitterade aktierna väntas tillföra bolaget 540 miljoner kronor före transaktionskostnader. Tidigare har bolaget talat om en nyemission på cirka 500 miljoner kronor.

Länsförsäkringar Fondförvaltning, Malmegårds Fastighets AB samt Grandholm Fastigheter har åtagit sig att vara hörnstensinvesterare, heter det vidare.

Befintliga aktier avses att säljas av bolagets grundare Ulf Morelius och Ulf Sjöstrand genom bolaget Eurodevelopment Holding. De avser samtidigt att sitta kvar i styrelsen samt kommer att vara huvudägare även efter börsintroduktionen. Utförsäljning från huvudägarna kommer att genomföras så att "free float" (aktier som är tillgängliga för handel på öppna marknaden) uppgår till åtminstone 25 procent.

Bolagets vd Mattias Roos har kommit överrens med huvudägaren att vid noteringen köpa aktier till samma pris som det slutliga priset i introduktionserbjudandet, och därmed investera runt 16-19 miljoner kronor i SSM.

Slutgiltigt pris i erbjudandet liksom första handelsdag för SSM på börsen bedöms till den 6 april. Aktier kan tecknas från och med tisdagen (den 28:e mars).

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -