Redeye: FPC-aktien sannolikt värd 120 kr

Börs I Redeyes "base case", det mest sannolika scenariot, är aktien värd 120 kronor. Bolaget behöver dock återfå marknadens förtroende innan detta kan bli verklighet, tillägger Redeye.

Fingerprint Cards plågas av lageruppbyggnad i leveranskedjan och intäkterna för årets första halva väntas falla med 47 procent jämfört med motsvarande period året före.

Men den senaste tidens kursfall innebär att aktien nu i ett grundscenario har en uppsida på över 200 procent - om bolaget kan återvinna marknadens förtroende, skriver Redeye i en ny och uppdaterad analys av Fingerprint Cards.

Det rådande läget för Fingerprint Cards är värre än analytikerna, bolaget och även Redeye kunde förutse i början av året. Vinstvarningen tidigare i veckan chockade många investerare och den stora frågan nu är om den nuvarande nedåttrenden för intäkterna är början på en långsiktig fallande trend, eller om det är en tillfällig svacka.

Enligt Redeye kämpar bolaget nu med prispress på de mer mogna produkterna, men även för de nyligen lanserade produkterna finns det utrymme för förbättring.

Redeye räknar med att den nuvarande situationen med lagerproblem kommer att vara över i andra halvåret 2017. Intäkterna kommer därmed under det andra halvåret att stiga med 17 procent, jämfört med andra halvåret 2016. Detta kommer sedan att följas av en tillväxt på 44 procent för helåret 2018, tror Redeye.

Aktien handlas för närvarande i närheten av Redeyes så kallade "bear case", det mest negativa scenariot, på 36 kronor.

I Redeyes "base case", det enligt analysen mest sannolika scenariot, är aktien i stället värd 120 kronor vilket är 245 procent över fredagens stängningskurs 35:49 kronor. Bolaget behöver dock återfå marknadens förtroende innan detta kan bli verklighet, tillägger Redeye.

Tidigare hade Redeye ett "fair value" på 176 kronor.

Läs också "Chockad, ledsen och besviken".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -