Nedgång väntar i New York

Börs New York-börserna ser ut att börja måndagen med markant fallande kurser.

President Donald Trumps misslyckande i fredags med att få igenom en ny hälsovårdsreform fortsatte att göda tvivel kring hans förmåga att få med sig kongressen när det gäller andra delar av den föreslagna politiken.

Förra veckan var USA-börsernas sämsta sedan Trump valdes till president i början av november i fjol. Redan förra veckan var det skepsis om presidentens förmåga att få igenom löftena om skattesänkningar och ökade investeringar i infrastruktur som tyngde index.

Vid 15-tiden hade terminerna för Dow Jones industriindex och det teknikorienterade Nasdaq 100 fallit med 0,8 procent procent, samtidigt som terminen för S&P 500 sjönk 0,9 procent.

Bland enskilda aktier fortsatte en av förra veckans pressade aktier, Bank of America Merrill Lynch, att tappa i förhandeln där den handlades ned 2,8 procent.

Snap, det nyligen noterade bolaget bakom meddelandeappen Snapchat, väntades också ta ett rejält kliv uppåt efter en uppgång i förhandeln. Skälet var att tungviktaren Goldman Sachs nu sällat sig till de hittills fåtaliga banker som har positiva rekommendationer för aktien.

I Europa noterades indexen lägre på måndagen och även i Asien stängde många av börserna på minus. På råvarumarknaden handlades oljan åter ned. Nordsjöoljan Brent handlades till omkring 50:50 dollar fatet medan WTI-oljan tappade omkring 1 procent till runt 47:50 dollar.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -