Stjärnförvaltare slutar

Fondkommentar Delphi Nordics framgångsrika förvaltare Øyvind Fjell går till Skagen Fonder.

Delphi Nordic har under de senaste nio åren förvaltats av Øyvind Fjell. Den har fem stjärnor av Morningstar och levererat en tydlig överavkastning på i genomsnitt 4,5 procent-enheter per år de senaste 10-åren.

Håkon H. Sætre tar över förvaltningen av Delphi Nordic torsdagen den 23 mars. Håkon har lång erfarenhet från Delphi Fonder. Han är ansvarig förvaltare av Delphi Norge sedan 2007, även den fonden belönas med 5 stjärnor av Morningstar. De senaste 10-åren har Håkan skapat en överavkastning på i genomsnitt 3,7 procent-enheter per år

De har tillsammans framgångsrikt förvaltat fonden Delphi Kombination under de fyra senaste åren.

I och med förvaltarbytet har vi kvar köprekommendationen på Delphi Nordic.

Placerar tror att Håkon H. Sætre kommer att fortsätta förvalta Delphi Nordic framgångsrikt och ser ingen anledning att sälja fonden på grund av förvaltarbytet. Till stor del beror det på att förvaltningen är väldigt processtyrd och utgår från den så kallade Delphi-metoden.

I Delphi-metoden ingår en effektiv trendbaserad screening av marknaderna i jakt på portföljkandidater, kombinerat med en grundlig fundamentalanalys tvärs över fonderna.

Med det goda förvaltningsresultatet i Delphi Norge och de tydliga screeningprocesserna i förvaltningen ser vi det som en garant för riskminimering.

Värt att notera är att Skagen Fonder idag tappar fyra av sina portföljförvaltare samtidigt som man anställer Øyvind Fjell. De förvaltare man tappar förvaltar fonderna Skagen Vekst, Skagen Kon-Tiki och Skagen M2.

Skagen fonder verkar vara ett fondbolag som idag har mer huvudvärk än Delphi fonder.

Vill du ha koll på vad som händer på fondmarknaden. Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer en gång i månaden och är helt gratis. Här lägger du upp din kostnadsfria prenumeration på nyhetsbrevet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -