Sällsynt nedgång i New York

Börs Den sidledes trend som härskat på USA-börserna en tid bröts på tisdagen med en nedgång som slog mot de flesta sektorer.

Vid stängning hade S&P 500 fallit 1,2 procent till 2.344. Dow Jones industriindex tappade 1,1 procent och stängde på 20.668, medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex var svagast bland de ledande indexen med en nedgång på 1,8 procent till 5.794. Det var länge sedan Dow och S&P sjönk mer än 1 procent under en handelsdag - rekordlånga 109 dagar.

"Om det inte vore för att vi inte sett en 1-procentig nedgång på så många dagar skulle det här bara vara en vanlig nedåtdag, men vi har blivit ovana vid att titta på röda skärmar", sade Art Hogan, chefsstrateg vid Wunderlich, till Bloomberg News.

Finans var sämsta sektor i S&P 500 och storbankerna, som föll även i måndags, fortsatte sin nedåtgående trend i takt med att marknadsräntorna sjönk. Sektorn backade 2,9 procent, vilket är den största nedgången för en handelsdag sedan dagen efter Storbritanniens folkomröstningsbeslut den 24 juni i fjol om att lämna EU.

Bank of America Merrill Lynch drabbades värst och föll nära 6 procent, men även JP Morgan och Wells Fargo noterade tydliga nedgångar.

Bland industriaktierna var läget tufft för transportrelaterade bolag. Järnvägsoperatören CSX handlades ned 2,7 procent medan de stora flygbolagen Delta, United Continental och Southwest backade med omkring 3 procent vardera.

Detaljhandeln kämpade också vidare med fallande kurser. Varuhuskedjorna Kohl's och Macy's, som var stora förlorare i S&P 500 redan på måndagen, fortsatte ned ytterligare ett par procent. Klädkedjan Gap och elektronikkedjan Best Buy tappade omkring 3 procent vardera.

Nedåt gick det även för Apple som tappade 1,1 procent. Bolaget presenterade på tisdagen uppdaterade och dessutom prissänkta versioner av surfplattan Ipad, som snart ska finnas till försäljning.

Efter stängning väntades resultat från logistikjätten Fedex och sportklädesbolaget Nike. Inför rapporterna backade Fedex lätt medan Nike tappade drygt 1 procent.

Den amerikanska tioåringen backade 4 punkter till 2,42 procent.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -