Börsen på minus, Fing ned 30%

Börsen Stockholmsbörsen inledde som väntat tisdagen med ett kraftigt ras för Fingerprint efter morgonens vinstvarning där bolaget drar tillbaka sin helårsprognos utan att lämna någon ny samtidigt som den föreslagna utdelningen slopas.

Efter att ha kollapsat kring 40 procent i öppningen noterades Fingerprint en bit in i handeln drygt 30 procent ner, vilket placerar aktien på samma nivå som sommaren 2015. Sedan toppnoteringen i slutet av 2015 har tre fjärdedelar av Fingerprints börsvärde raderats ut.

Vid 9.50-tiden hade OMXS30 backat 0,5 procent till 1.575. Aktier för 3,3 miljarder kronor hade hunnit byta händer. Börserna i Paris, Frankfurt och London noterades mellan 0,1 och 0,3 procent upp.

Flertalet aktier i OMXS30 noterades på minus och borträknat raset i Fingerprint utvecklades Ericsson svagast med en nedgång på 2,2 procent. Ericssons styrelseordförande Leif Johansson uppger för CNBC att han aldrig diskuterat ett samgående, eller en strukturaffär, mellan det svenska telekombolaget och amerikanska Cisco.

Bland den lilla skaran av kursuppgångar toppade Lundin Petroleum med 0,8 procent upp. En uppdatering kring Johan Sverdrupfältet visar att break-even för hela fältutbyggnaden nu är lägre än 25 dollar per fat. De totala resurserna i Johan Sverdrupfältet uppskattas till mellan 2,0 och 3,0 miljarder fat oljeekvivalenter, vilket är en upprepning av tidigare budskap.

Betsson sjönk drygt 3 procent. Vd Ulrik Bengtsson uppger för Bloomberg News att bolaget hade en bra start på det första kvartalet. Något negativt är dock ofördelaktiga sportresultat under slutet av februari och början av mars.

"Det enda jag har noterat är att många av mina konkurrenter har varit ute och pratat om mycket dåliga sportboksresultat under slutet av februari och början av mars. Vi är exponerade mot samma matcher som alla andra", uppger vd:n.

WNT Research steg 4,6 procent. Bioteknikbolaget har erhållit positiva resultat från analyser av patienters tumörvävnad före och efter behandling i en fas 1b-studie med läkemedelskandidaten Foxy-5 som är avsedd att förhindra tumörspridning i cancerpatienter.

Copperstone Resources presenterade en uppdatering och fördjupning av fredagskvällens pressmeddelande om att bolaget har upptäckt en koppar-guld-mineralisering av porfyrkaraktär på Svartliden/Eva. Aktien avancerade drygt 2 procent.

LÄS MER OM FINGERPRINTS VINSTVARNING:

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -