Storägare lämnar Rezidor

Börs AMF har sålt sina aktie i Rezidor ,Det säger AMF-aktiechefen Anders Oscarsson i lördagens Dagens Industri.

Pensionsförvaltaren AMF sålde sina aktier i hotellkedjan Rezidor, som per den 31 december uppgick till 4,8 procent, i marknaden under torsdagen.

Kinesiska HNA har lagt ett bud på Rezidor, och enligt AMF-aktiechefen gav försäljningen i marknaden några öre mindre per aktie än vad budet ligger på. Att AMF ändå säljer motiveras med att pengarna fås kontant nu, i stället för om nio månader och bara eventuellt.

På fredagen, dagen efter AMF-försäljningen, flaggade pensionsförvaltaren Fidelity sedan ned till 4,85 procent i Rezidor, från att ha ägt 6 procent i slutet av januari, enligt ägardatatjänstne Holdings.

Det framgick av ett flaggningsmeddelande som Nyhetsbyrån Direkt rapporterade om under fredagskvällen.

I måndagens Dagens Industri nämns att den svenska Rezidor-storägaren Provobis, som äger 3,21 procent av bolaget, överväger att acceptera budet och fattar beslut sista dagen i acceptperioden, vilken HNA i fredags förlängde till den 24 mars.

Det nämns även att budet kritiseras av Aktiespararnas Lars Milberg, som vänder sig mot att budpriset inte - vilket sägs vara gängse förfarande - baseras på vad HNA köpte aktiemajoriteten i Rezidor för, utan ett genomsnitt av börskursen.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -