Copperstone stiger kraftigt

Börsen Stockholmsbörsen handlades i en oregelbunden tendens efter lunchtid på måndagen.

På de ledande Europabörserna syntes också mindre rörelser, men med en övervikt på nedsidan. Positiva kursrörelser hittades inom vissa bolag inom verkstad medan SSAB halkade efter.

Vid 14.30-tiden var OMXS30 upp 0,1 procent till 1.586. Aktier för 7,8 miljarder kronor var omsatta på Stockholmsbörsen.

DAX var samtidigt ned 0,3 procent med Deutsche Bank som främsta sänke efter en intäktsprognos om nolltillväxt i år. Oljepriset tappade över 1 procent efter att antalet aktiva oljeriggar i USA fortsatte klättra under förra veckan.

De formella brexit-förhandlingarna kommer att ta vid efter att Storbritannien lämnar in sin ansökan om utträde ur EU den 29 mars. Tysklands förbundkansler Angela Merkel valde dock att tona ned den exakta starten på brexitprocessen efter sitt möte med Japans premiärminister Shinzo Abe.

Volvo var högt omsatt på Stockholmsbörsen tack vare en storpost på 1,13 miljoner aktier som Nordea mäklade före börsöppningen. Aktien har fått ett förnyat köpråd av SHB:s verkstadsteam, som har varit i USA och träffat drygt 20 bolag. Aktiekursen var upp 0,1 procent.

Mest omsatta aktie i Stockholm var H&M, minus 0,4 procent. Goldman Sachs har sänkt sin rekommendation för modekedjan till sälj från neutral i ljuset av flera olika orosmoment. Svagare utvecklades SSAB med en nedgång på nästan 1 procent.

Bland mindre bolag steg Hexatronic drygt 1 procent efter Börsveckans köprekommendation. Dagens Industris säljråd för Avanza åtföljdes av ett nedställ på 1 procent för nätmäklaren, utöver de drygt 10 procent aktien tappat sedan tidningen i början av mars skrev att Nordea skulle ta upp ett courtagepriskrig.

Insiderförsäljningen i Leo Vegas fortsätter: teknikchefen sålde för 1 miljon kronor i onsdags, enligt uppgifter som via Finansinspektionens insynsregister kom till marknadens kännedom i fredags kväll. Aktien backade 0,7 procent.

Copperstone Resources har upptäckt en koppar-guld-mineralisering av porfyrkaraktär på Svartliden/Eva. Aktien rusade 38 procent på First North.

Easyfill startar ett utvecklingsprojekt för sina förvaringslösningar för livsmedel tillsammans med Ica Sverige. Aktien steg 11 procent på Aktietorget.

Arctic Papers omsättning ökade 2,3 procent under 2016, och nettoresultatet vände till vinst. Aktien steg 1,3 procent.

På Aktietorget gjorde Acosense, ett bolag som ska effektivisera pappersindustrin, debut och handlades till kursen 10:30 och det är knappt 20 procent över teckningskursen 8:60 i en nyemission inför noteringen.

Graf: Stockholmsbörsens OMXS30-index 20 mars

image

Källa: Infront

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -