Börsen idag: Öppning runt nollan

Morgonrapport Asien, exklusive Tokyo som har helgstängt, utvecklades varierande på måndagsmorgonen. Ledande terminer indikerar på en öppning strax över nollan för OMXS30.

De amerikanska börserna handlades svagt nedåt innan helgledigheten i fredags. Vid stängning noterades både breda S&P 500 och storbolagsindex Dow Jones ned 0,1 procent. Tekniktunga Nasdaq Composite handlades oförändrat.

Bland tillgångsslagen på råvarumarknaden var det en relativt lugn dag. Både WTI- och Nordsjöoljan såg uppgångar om 0,1 dollar till priserna 48,8 respektive 51,8 dollar per fat.

På de asiatiska börserna har utvecklingen varit varierande. Med anledning av firande av vårdagsjämningen har Tokyobörsen varit stängd. Shanghai Composite är ned 0,1 procent för dagen samtidigt som Hong Kong-baserade Hang Seng stigit 0,6 procent.

I Sverige inleds veckan med att Arctic Paper redovisar sina böcker för det gånga kvartalet. Investmentbolagen Svolder och Melker Shörling presenterar sina substansvärden. Utöver det håller Storytel en extrainsatt stämma.

På den internationella arenan inleds veckan med ett lågt tempo och få förannonserade händelser. Klockan 11.00 redovisas ökningarna i löner i Eurozonen vilket kan ses som en indikator över hur inflationen kommer att utvecklas framöver. 

placera.se i samarbete med:

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -