Fed: Arbetsmarknaden stärks

Makro Fed-kommittén fastslår att ny information sedan föregående möte tyder på att arbetsmarknaden har fortsatt att stärkas och den ekonomiska aktiviteten har fortsatt expandera i en måttlig takt.

Riskerna på kort sikt mot de ekonomiska utsikterna beskrivs som i stort sett balanserade.

Det framgår av pressmeddelandet i samband med Federal Reserves räntebesked på onsdagen.

Vid föregående FOMC-möte, den 31 januari-1 februari, konstaterade kommittén att ny information tydde på att arbetsmarknaden hade fortsatt att stärkas och tillväxten i den ekonomiska aktiviteten hade expanderat i en måttlig takt. Riskerna på kort sikt mot de ekonomiska utsikterna föreföll i stort sett balanserade.

Fed konstaterar att jobbtillväxten har varit "solid" de senaste månaderna och arbetslösheten inte förändrats mycket de senaste månaderna.

Hushållens konsumtion har fortsatt öka måttligt och företagens fasta investeringar har förefaller ha ökat något.

Inflationen har stigit de senaste kvartalen och rört sig närmare kommitténs långsiktiga mål på 2 procent. Inflationen exklusive energi och livsmedel har däremot inte ändrats mycket och ligger fortsatt något under målet.

Marknadsbaserade mått på inflationskompensation är ännu låga, medan de flesta enkätbaserade mått på de långsiktiga inflationsförväntningarna, som helhet, inte har ändrats mycket.

FOMC räknar med att med en "gradvis anpassning av hållningen i penningpolitiken" så kommer den ekonomiska tillväxten kommer att öka i en måttlig takt, och arbetsmarknadsförhållandena kommer att förbättras något ytterligare och Inflationen väntas stiga mot 2 procent på medellång sikt.

"Riskerna på kort sikt mot de ekonomiska utsikterna verkar vara i stort sett balanserade. Kommittén fortsätter att noga bevaka inflationsindikatorer och den globala ekonomiska och finansiella utvecklingen", skriver FOMC.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -