Heta Listan: Så hett var det

Heta Listan Vi gör en kvartalsavstämning av resultaten och presenterar en spännande norsk byggare som kandidat.

I år har Stockholmsbörsens breda index stigit med 4,5 procent och resan har gått utan större motgångar. Just nu befinner vi oss i ett läge där marknaden hämtar andan. Men inga tydliga tecken i grafen syns på att uppgången skulle vara slut riktigt än.

Det som saknas är volatilitet. Marknaden och enskilda värdepapper toppar, oftast, först efter en tid med stora kursrörelser.

Den stadiga uppgången har varit gynnsam för Heta Listans trendföljande strategi. Listans akilleshäl (och livrem) är den inbyggda stop loss vi valt att använda i alla affärsförslag. Många gånger räcker det med svängningar på 3-5 procent för att stoppa ut oss. En osäker och svängig marknad, som under större delen av fjolåret, är sämre för oss.

Hittills i år har 11 affärsförslag avslutats. Av dessa var 6 stycken vinstaffärer och 5 stycken förluster. I skrivande stund rymmer Heta Listan ytterligare 5 öppna affärsförslag var av 4 med vinst.  Totalt summerar det till 16 affärsförslag, var av 10 med vinst.

Snittavkastningen på lyckade, och avslutade, rekommendationer var 11 procent. På de misslyckade minus 5 procent. Det innebär att snittavkastningen på avslutade affärsförslag hittills i år är cirka 4 procent.

Hur länge en aktie ryms på Heta Listan varierar mellan enstaka veckor till ett par månader.

Nu till veckans nya affärsförslag

AF Gruppen AS  

Trigger 160,00. Målkurs 184,00. Stop loss 152,00.

AF Gruppen (börsvärde 15 miljarder norska kronor) är en av norges största entreprenör- och industrikoncerner. Bolaget har 3200 anställda i Norge, Sverige, Storbritaninen och Kina.

I Norge och Sverige har bolaget väletablerade verksamheter inom bygg, anläggning och miljösanering.

I Kina, Storbritanien och Norge är bolaget också aktivt inom olje- och gasindustrin.

Byggnation av bostäder och kommersiella fastigheter är det främsta intäktsbenet som står för mer än 50 procent av omsättningen. Exponeringen mot olje- och gasindustrin är begränsad till cirka 10 procent av omsättningen. Bolaget har sedan 2012 en stigande vinstmarginal och under fjolåret ökade marginalen till nära 6 procent.

I år förväntas bolagets intäkter öka med 18 procent, vilket skulle innebära en omsättning på 14 miljarder norska kronor.  På prognosen värderas verksamheten, justerat för skuldsättningen till (EV/Ebit) 13 enligt Factset.

Köp aktien om den stiger över 160 norska kronor och sätt stop vid 152 norska kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -