På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Börsveckans fyra köptips

Börs Börsveckan ser flera köpvärda aktier i veckans nummer: konsultmäklaren Ework, installationsbolaget Bravida, hotellkedjan Scandic och aluminiumspecialisten Profilgruppen.

Däremot bör man avvakta med Heliospectra, Sportamore och MTG.

Motiveringar:

Köpråd:

* Ework växer starkt och avslutade 2016 imponerande. Fortsatt fin uppsida råder.

* Med en förbättrad lönsamhet och flera värdeskapande förvärv är Bravida ett bra bolag i facket värdeaktier. Bains överhäng kan säljas om två månader, och kan pressa kursen kortsiktigt.

* Profilgruppen har gått urstarkt det senaste året, understött av en stark operationell utveckling. Det ser ut som att 2017 också kan bli ett bra år, och ev/ebit räknat på årets väntade vinst på 11,5 är inte så högt.

* Scandics direktavkastning väntas uppgå till 4,2 procent i år, och köprådet sätts med fokus på just direktavkastningen, som tack vare en stark balansräkning väntas kunna behållas.

Avvakta:

* Heliospectra, verksamt inom växthusbelysning, ser intressant ut, men är beroende av svårtajmade stororder, och Börsveckan vågar inte ge köpråd.

* Sportamore har ett fint erbjudande med attraktiva priser, snabba leveranser och fria returer, men Börsveckan anser att nuvarande kurs är i högsta laget.

* MTG-aktien har stigit 30 procent sedan Börsveckans köpråd för 10 månader sedan, varför tidningen nu avvaktar.

Behåll:

* Poolias p/e-tal och direktavkastning är "tillräckligt bra för att äga aktien", som dock inte platsar i Börsveckans utdelningsportfölj.

I Börsveckans modellportfölj ersätter Ework Dometic. Börsveckan gillar Dometic i grund och botten men är något försiktiga till marknadsutsikterna för husvagnar och husbilar, "särskilt i ett läge där räntan stiger".

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -