På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Heta Listan: Note har nått målet

Heta Listan Note har nått vår tilltänka målkurs och lämnar därmed listan. Efter dagens justeringar innehåller vår lista enbart amerikanska värdepapper.

Försvarskoncernen Saab får också lämna listan. Aktien har hängt med lite för länge, och i och med att försvars-ETF:en U.S Aerospace & Defense kvalade in på listan, är exponeringen mot försvarsindustrin väl stor. Vinsten på affärsförslaget Saab blev 3,8 procent. 

Note lämnar listan till ljudet av segertoner. Aktien har på kort tid stigit 14 procent över vår ingångsnivå och nådde under tisdagen vår målkurs på 20 kronor.

I övrigt är det en händelsefattig vecka som passerat Heta listan. Amerikanska Intuit och United Health har stigit på marginalen sedan förra veckan. Medan ETF:en U.S Aerospace & Defense backat något.

Förra veckans nya kandidat, Applied Materials har kvalat in på listan och har stigit knappt 1 procent över vår trigger.

Det märks att det nu krävs lite andrum på världens börser efter de senaste månadernas kraftiga stigningar. Stockholmsbörsen har underpresterat USA-börserna ett par veckor. Och borta i USA börjar uppgången bli väl uttänjd.

Listan har generellt små marginaler och en mindre rekyl räcker för att vi ska tvingas dra i stoppen. Vi väntar med nya affärsförslag tills nästa vecka.

Mer från förstasidan

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -