Två aktier med köpsignaler

Teknisk analys Investtechs tekniska analys ger köpsignaler på två aktier, och sälj på en. Och börsen ska fortsätta uppåt.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras. En slutkurs över 565 punkter kommer ge en ny all time high. 

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 54 respektive 64 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 66 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Årsmässigt har vintern
och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

Kindred Group har brutit den fallande trenden, vilket i första skedet indikerar en kommande utveckling i linje med index.

Aktien har även
utlöst en köpsignal från en rektangelformation vid brottet upp genom motståndet vid 85 kronor. Formationen signalerar vidare uppgång till 101 kronor.

Enligt Investtechs forskning har aktier med köpsignaler från rektangelformationer presterat en statistisk meravkastning mot börsen på 1,7 procentenheter på tre månaders sikt.

Positiv volymutveckling
innebär att aktien normalt stiger på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym. Det stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Qliro Group AB ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras. Ett brott genom taket av trendkanalen kommer signalera en starkare stigningstakt.

Vid reaktioner tillbaka finns det stöd vid 12.20 kronor och det saknas horisontellt motstånd över dagens nivå vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Positiv volymutveckling
stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Kambi Group har brutit golvet i en fallande trendkanal vilket enligt Investtechs forskning signalerar en starkare nedgångstakt. Brottet stärks dessutom av ökande volym.

Nästa stöd finns vid 52 kronor vilket indikerar att nedsidan är stor och dagens kurs kan vara en god utgångskurs.

Negativ volymutveckling innebär att aktien normalt faller på hög volym och stiger på låg volym. Det försvagar aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Sälj

Volymutveckling

Resultat från Investtechs forskning på volymutveckling visar att volym är en indikator som lämpar sig till att fånga upp positiva och negativa ändringar i investerarnas beteende. Volymutveckling kan därmed förstärka eller försvaga andra tekniska indikatorer som trender och formationer.

Grafen visar genomsnittlig kursutveckling efter köp- och sälgsignaler från 22-dagars volymbalans. Signalerna utlöses på dag 0. Endast dagar då börsen är öppen ingår, så att 66 dagar motsvarar cirka tre månader. Köpsignaler är den blå kurvan och säljsignaler den röda. Det skuggade området anger standardavvikelse till beräkningarna. Den svarta linjen är referensindexet.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -