Ny USA-aktie till Heta listan

Heta Listan Amerikanska Intuit steg snabbt högre på en bra rapport och utbrottet vi länge väntat på blev verklighet. Veckans kandidat är ett världsledande bolag med god framtidsutsikter.

Intuit säljer ekonomihanteringssystem till företag och privatpersoner. Aktien har funnits med på Heta listan sedan i december. Det är betydligt längre än vår uttalade tidshorisont, men ibland krävs extra tålamod. En bra kvartalsrapport och allmän börshausse fick aktien att stiga 6-7 procent på rapportdagen.

Ser vi till analytikernas förväntningar är de lika höga som tidigare. Omsättningen förväntas öka med 8-9 procent kommande året och vinstmarginalen antas stiga markant mot i fjol till 22 procent, enligt Factset.

Om Trumps skattesänkningar blir av är bolaget, med uteslutande amerikanska kunder en vinnare. En av företagets storsäljare är programmet Turbotax, som ser till att skatten blir så låg som möjligt.

Försvarsfonden Ishares U.S. Aerospace & Defence kvalade snabbt in på listan och handlas nu ett par procent över vår triggerkurs. Mycronic var svag och har slagit i sin stop loss, och får därför lämna aktien listan.

Även vårdjätten Unitedhealth har funnits på listan länge. Aktien har inte varit någon raket inledningsvis, men nu rör sig aktien högre i snabbare takt (+3,5 procent senaste veckan).

Stabila Visa har stigit i takt med den övriga amerikanska börsen (+2,3 procent sedan vårt förslag).

Applied Materials Inc  

Trigger 36,90. Målkurs 43,00. Stop loss 35,00.

Applied Materials (börsvärde 40 miljarder dollar) är världsledande på industriella lösningar för halvledarindustrin och utrustning för tillverkning av displayer. Välj en elektronisk produkt från någon av de större tillverkarna så innehåller den sannolikt något från Applied Materials. Efter en stark rapport har analytikerna skruvat upp sina prognoser.

I år förväntas intäkterna öka med 22 procent och vinstmarginalen öka till imponerande 21 procent. Det innebär att aktien handlas till p/e 14 på årets förväntade vinst, trots en kursdubbling sedan början av 2016, enligt Factset. Köp aktien om den stiger över 36,90 dollar och sätt stopp vid 35,00 dollar. 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -