Tre aktier med köpsignal

Teknisk analys Investtechs tekniska analys ger köpsignaler på tre aktier inom läkemedel och spel.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras. Ett kortsiktigt motstånd har formats vid 564 punkter samtidigt som det finns stöd vid 540 punkter. 

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 56 respektive 65 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 64 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 67 procent.

Årsmässigt har vintern
och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

Active Biotech har brutit taket i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket signalerar en starkare stigningstakt.

Det finns motstånd straxs över dagens kurs, vid 14.70 kronor, vilket indikerar att det finns investerare som anser att aktien är dyr på dessa nivåer. Det kan begränsa uppsidan, men samtidigt kommer ett brott öppna upp för fortstat uppgång.

Positiv volymbalans , vilket innebär att aktien normalt stiger på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym, stärker den stigande trenden på kort sikt. Högt RSI, som mäter styrkan i uppgångar i förhållande till styrkan i nedgångar, indikerar att momentum är positivt.

Insiderhandeln är maximalt positiv efter att styrelseledamot Peter Thelin rapporterat tre köp under perioden januari och februari.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Catena Media ligger i en stigande trendkanal vilket indikerar att efterfrågan bland investerare ökar stadigt. Fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen indikeras.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd vid 94 kronor vilket kan begränsa nedsidan. Samtidigt saknas horisontellt motstånd över dagens nivå vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Insiderhandeln är maximalt
positiv efter att tre köp rapporterats i februari.

Aktien är tekniskt
positiv på medellång sikt.

Pfizer ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras.

Kursen har dessutom utlöst en köpsignal från en rektangelformation innanför trendkanalen vilket historiskt varit en god signal om fortsatt uppgång.

Positivt momentum stärker signalen då detta indikerar att många investerare är på väg in i aktien vilket kan fortsätta att pressa upp kursen.

Kursen har marginellt brutit ett tidigare motstånd vid 308 kronor vilket öppnar upp för fortsatt uppgång. Samtidigt saknas horisontellt motstånd över dagens nivå vilket indikerar att uppsidan är stor.

Aktien är tekniskt positiv på medellång sikt.

Adrian Axelsson, Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -