Smart Eye ökar omsättningen

Börs Eyetrackingbolaget Smart Eyes försäljning steg under det fjärde kvartalet.

Eyetrackingbolaget Smart Eyes rörelseresultat uppgick till 1,2 miljoner kronor (0,8) för det fjärde kvartalet 2016, sedan kostnader för listning på First North i slutet av året summerats till 0,8 miljoner. Omsättningen steg under kvartalet till 14,6 miljoner kronor (11,9).

"Fjärde kvartalet 2016 uppvisade en märkbart högre omsättning än tidigare kvartal och även högre än sista kvartalet 2015, vilket i stor utsträckning bidrog till ökningen på årsbasis. Intresset från bilindustrin har gjort att bolaget löpande har omfördelat interna resurser för att kunna möta den stigande efterfrågan", kommenterar vd Martin Krantz i bokslutsrapportens vd-ord.

Under året som gått har bolaget "tagit stora steg" från en fokusering på forskningskunder till att också kunna leverera produkter till massmarknaden, skriver han vidare.

Affärsområdet Applied Solutions ökade sin omsättning på årsbasis från 9,2 miljoner kronor till 16,6 miljoner. Samtidigt har affärsområdet Research Instruments trots omfördelningen av resurser hållit ställningarna med en bara svag minskning av omsättningen på årsbasis från 28,4 miljoner kronor till 24,2 miljoner.

"Börsintroduktionen i slutet av året har lagt grunden till att bägge affärsområden nu har goda förutsättningar för att växa framgent. Bolaget står äntligen redo att möta såväl möjligheter som utmaningar från en marknad stadd i stark tillväxt", skriver Martin Krantz.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -