Kritik mot bankavgifter

Nyheter i korthet Bankerna är arga på finansministern, och Ericssons ingenjörer vill se lite action.

AVGIFTSKRITIK. Bankerna är kritiska till finansministerns förslag om höjd avgift till resolutionsfonden. Avgiften kan bli lättare att driva igenom än bankskatten, men risken är att kunderna får betala. (SvD)

SKOLVAL. Skolvalet bör göras obligatoriskt och antagningen ske gemensamt för kommunala och fristående skolor för att få en blandad elevsammansättning, enligt Lärarförbundet och Academedia. (DI)

ASYLPOLITIK. På Malta skapas nu en ny myndighet som får mandat att granska EU-ländernas asylpolitik, men också att ingripa mot länder som missköter sig. (Ekot)

KORTTID. Sms-anställningarna rakar i höjden inom vård, hotell och restauranger, en utveckling som oroar LO. (DN)

TRÄNGSELSKATT HÖJS. Trängselskatten i Stockholm är på väg att höjas igen, trots att intäkterna från densamma fördubblades i fjol. Pengarna behövs för att finansiera ny infrastruktur i huvudstaden. (DI)

VILL SLIPPA KÖPSTOPP. Fondbolaget Allra mötte på måndagen Pensionsmyndighetens generaldirektör. Förhoppningen är att myndigheten ska häva köpstoppet på bolagets fyra fonder i pensionssystemet. (DI)

VILL HA SNABBA BESKED. Fackföreningen Sveriges Ingenjörer kräver att Ericsson nye vd Börje Ekholm snabbt lämnar besked om hur prioriteringarna ser ut. Börje Ekholm själv vädjar dock om tålamod. "Jag är fortfarande en rookie, sade han på teknikmässan i Barcelona" (DI, DN)

TRÖGA FÖRHANDLINGAR. Förhandlingarna i den utdragna hamnkonflikten i Göteborg går trögt och facket öppnar för nya omfattande strejker. "Det syns tyvärr inga öppningar från arbetsgivarnas sida", säger en klubbordförande. (DI)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -