Kritik mot Ericsson-styrelse

Nyheter i korthet Munters till börsen, bankskatter och vinster i välfärden.

MUNTERS ÄR PÅ VÄG TILLBAKA TILL STOCKHOLMSBÖRSEN. Ägaren Nordic Capital har inte hittat någon köpare varpå tillverkaren av klimatlösningar kan noteras redan före sommaren (DI)

NY ERICSSON-STYRELSE FÅR KRITIK. De tre nya namnen som letar sig in i Ericsson styrelse får kritik. Bland annat efterfrågas mer telekomkunnande enligt kritiken (DI & SvD)

(S) BACKAR OM VINSTER IGEN. Efter hård intern kritik mot att vården och äldreomsorgen inte ska omfattas av vinsttaket är beskedet från Socialdemokraterna nu återigen att hela välfärden ska regleras. (DI)

GLADA MINER EFTER BANKSKATTEBESKEDET. Flera kritiker var lättade av beskedet på fredagskvällen att regeringen slopar förslaget om bankskatt. Regeringen avser dock ta fram ett nytt, snävare förslag. (DI)

BANKER GÖR INGA ÖVERVINSTER. Enligt Bankföreningen gör bankerna inte övervinster som regeringen hävdar. Bankernas genomsnittliga avkastning på eget kapital är lägre än för andra företag, hävdar intresseorganisationen i debattartikel. (SvD)

RÄNTEHÖJNING LÅNGT BORTA FÖR JANSSON. Riksbanken är inte nära en räntehöjning, enligt vice riksbankschef Per Jansson. Han varnar för att inflationsuppgången är skör. Kronan kan inte heller fortsätta att stärkas som i vinter, anser Per Jansson.

FÖRSTE VICE RIKSBANKSCHEF OROAS AV PROTEKTIONISM. Kerstin av Jochnick oroar sig över protektionistiska vindar i spåren av Brexit och Trump. Samtidigt poängterar hon vikten av att Sverige även framöver har en riksbankschef med en bred utblick över omvärlden. (DI)

DET VÅRAS FÖR INFLATIONEN. Inflationen har vaknat till liv, och med den även inflationsförväntningar och marknadsräntor. I veckan kommer flera pusselbitar kring inflationstrycket. (DI)

VÄGSLITAGE SKATT REDAN SKROTAD. Det blir ingen vägslitageskatt för tunga lastbilar, åtminstone inte i närtid. Regeringen tar redan nu avstånd från utredningsförslaget som ska presenteras på tisdag. (DN)

TYSKA (S) GÅR OM MERKEL. Det tyska socialdemokratiska partiet är större än förbundskansler Angela Merkels konservativa parti i opinionen för första gången på tio år. Samtidigt anklagas den tyska socialdemokratiska ledaren Martin Schulz för korruption under sin tid som talman i Europaparlamentet. (DN)

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -