Dagens nya aktierekar

Börs Securitas och Lundin Petroleum finns bland bolagen som fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Artikeln uppdateras kontinuerligt)

Fredagens bokslut från Lindorff, den första rapporten sedan Intrum Justitias aktieägare röstat för en sammanslagning av de två bolagen, var "mjukt". Det skriver Danske Bank i en kommentar där säljrådet och riktkursen 285 kronor för Intrum Justitia upprepas.

"Lindorffs siffror för det fjärde kvartalet visade på en nedgång i vinsten på köpta fordringar samt investeringarna. Fordringsköp ska vara huvudmotorn för vinsten under kommande år för det hopslagna bolaget", skriver Danske Bank.

Banken bedömer fortsatt att nedåttrycket i avkastningen på köpta fordringar inte är fullt reflekterat varken i värderingen av Intrum Justitia eller i konsensusprognosen.

Bank of America Merrill Lynch höjer sin rekommendation för Securitas till neutral från underperform. Riktkursen är 137 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

UBS sänker riktkursen för Lundin Petroleum till 165 kronor från 175 kronor. Rekommendationen sälj upprepas. Det skriver Reuters. Lundin-aktien stängde på 185:70 kronor i fredags efter en nedgång på nästan 3 procent för dagen.

Swedbank har uppdaterat sina estimat för Oriflame, efter ett temporärt uppehåll av bevakning av aktien, och höjer riktkursen till 360 kronor från 175 kronor. Rekommendationen neutral upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

DI: En ryckig efterfrågan i Europa skymmer Securitas långsiktiga vandring mot högre teknikinnehåll och bättre marginaler. Det skriver Dagens Industri i sin måndagsanalys där säkerhetsjätten får rekommendationen köp.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -