Pragmatism om Telia

Nyheter i korthet Kungsledens substansrabatt är välförtjänt och kontanter härskar globalt.

NY S-INRIKTNING. Socialdemokraternas ledning vill omprioritera och fokusera mer på brottsbekämpning och skärpta straff - särskilt i kampen mot gängkriminaliteten. (Ekot)

STOPPA UTREDNING. Reepalu-utredningens förslag om vinster i välfärden hotar centrala värden som valfrihet och företagsamhet och Centern kommer ta strid enligt partiledare Annie Lööf. (DI)

CASH IS KING. Sverige är nästan kontantlöst men i omvärlden växer faktiskt volymen kontanter mer än BNP, och det är för tidigt att släppa sedeln. (DI)

OMTAG FÖR FACKET. Facken har tappat kontrollen över svensk lönebildning och det behövs en lagstiftning som garant för anständiga löner anser Lars Lindgren, Transportarbetarförbundets ordförande. (DN)

"BRA TRYCK UPPÅT": Lundbergsföretagens vd Fredrik Lundberg ser inte några moln på fastighetshimlen. Det är fortsatt bra tryck uppåt på hyrorna, särskilt i Stockholm, säger Lundberg. Dessutom kan avkastningskraven sjunka ytterligare. (DI)

TELIAPRAGMATISM: Regeringen är har inte fått någon fråga om statens inställning till en eventuell strukturaffär som skulle kunna innebära en nyemission i Telia. Men staten, som äger 37,5 procent av Telia, är pragmatisk och beredda på dialog med Telia om frågan, säger näringsminister Mikael Damberg. (DI)

STYRELSESPARK: Den nya kinesiska huvudägaren i Rezidor planerar att avsätta hela den nuvarande styrelsen och föreslår helt nya namn till årsstämman, enligt Dagens industri. (DI)

KUNGSLEDER INGENSTANS: Kungsleden är högbelånat och har sektorns högsta substansrabatt. Välförtjänt, skriver Dagens industri i en analys och uppmanar investerare att välja en bättre väg. (DI)

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -