Dagens nya aktierekar

Börs Swedbank och Lundin Mining har fått nya riktkurser eller rekommendationer. (Artikeln uppdateras kontinuerligt)

RBC Capital Markets höjer riktkursen för kabeloperatören Com Hem till 115 kronor, från tidigare 100 kronor. Rekommendationen outperform upprepas. Det framgår av en färsk analys.

Jefferies International sänker sin rekommendation för Swedbank till behåll från köp. Riktkursen ligger kvar på 235 kronor. Det skriver Bloomberg First Word. Swedbank stängde på 227:50 kronor i torsdags.

Swedbank höjer riktkursen för Lundin Mining till 56 kronor från 48 kronor. Rekommendationen neutral upprepas. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

Aktiespararen väljer att sälja hela positionen i bryggeriet Kopparbergs och anser att torsdagens bokslut var en riktig besvikelse. Utvecklingen för både intäkterna och resultatet beskrivs ha kommit in väsentligt under vad Aktiespararen hade väntat sig. Avkastningen på affären blev -2,5 procent i tidningens korta portfölj.

Tidningen väljer i stället att ta in en position i norska vin- och spritbolaget Arcus, en aktie som analyserades för ett tag sedan i Aktiespararen. Rörelsen beskrivs som stabil med marginaler som är på väg uppåt. Aktiespararen ökar även sin position i gruvbolaget Semafo.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -