Idex: "Väsentliga framsteg"

Börs Det norska biometribolaget Idex rörelseresultat landade på -46,7 miljoner norska kronor för det fjärde kvartalet (-74,8).

Intäkterna blev 12,5 miljoner norska kronor (0,2).

Under det fjärde kvartalet 2016 och inledningen av 217 har Idex gjort "väsentliga framsteg" vad gäller att kommersialisera sin sensor för smartcards, uppger bolaget.

Bolaget meddelade i november att det tillsammans med Safran Identity & Security kommer att kommersialisera ett smart kort enligt ISO-standard med fingeravtryckssensor.

"Bolagen har arbetat nära varandra tillsammans med en stor global betalningspartner med ett strategiskt program för att lansera ett massutvecklingsbart biometriskt smart kort", skriver Idex nu.

Det första av flera slutkundstester har inletts under det första kvartalet. En formell certifieringsprocess väntas kunna genomföras när testerna slutförts, så att kortet är tillgängligt för kommersiell produktion under andra halvan av 217, uppger bolaget.

Vidare skriver Idex att bolaget planerar att lansera en touch sensor för kontaktlösa kort under det andra kvartalet 2017.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -