Dagens nya aktierekar

Börs Shamaran, Sobi och Kinnevik finns bland bolagen med nya riktkurser eller rekommendationer. (Artikeln uppdateras kontinuerligt)

Danske Bank Markets höjer riktkursen för Balder till 221 kronor från 198 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av ett marknadsbrev.

Enligt vad Nyhetsbyrån Direkt erfar har SEB Equities sänkt sin rekommendation för Starbreeze till behåll från tidigare köp. Riktkursen har samtidigt justerats ner till 19 kronor från 24 kronor.

Pareto Securities höjer riktkursen för THQ Nordic till 42 kronor från 32. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av en analys.

DNB Markets sänker sin rekommendation för Wallenstam till sälj från behåll. Det framgår av Bloomberg.

Pareto Securities återupptar bevakning av Shamaran Petroleum med en köprekommendation och riktkursen 0:80 kronor. Det framgår av en färsk analys.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Cavotec till behåll, från sälj. Riktkursen höjs samtidigt till 24 kronor från 18 kronor. Det framgår av en analys daterad 23 februari.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Sectra till behåll från köp. Riktkursen är fortsatt 158 kronor. Det rapporterar Bloomberg. Sectra stängde på 156:50 kronor på onsdagen.

Aktiespararen råder till köp av aktier i spritbolaget Arcus och inkassobolaget Intrum Justitia, men anser att man bör avvakta med industridistributören Ahlsell, investmentbolaget Kinnevik och polymerbolaget Hexpol. Det framgår av analyser i nummer 2 för 2017, som publiceras på torsdagen.

Köpråden:

* Arcus handlas baserat på Aktiespararens beräkningar på exempelvis p/e 18 för 2016 och cirka 16 för 2017. Det kan tyckas högt, men goda marknadspositioner och attraktiv varumärkesportfölj motiverar köpråd med riktkurs på 57 norska kronor (stängningskurs 22 februari: 45:30 kronor).

* Intrum Justitias nuvarande vinstnivå anses stödja aktuell kurs, och om förvärvet av Lindorff går igenom bör aktien stiga till 360 kronor på ett års sikt, anser Aktiespararen (stängningskurs 22 februari: 318 kronor).

Avvakta-råd:

* Ahlsell anses vara ett kvalitetsbolag med en aktie som till låg risk erbjuder en måttlig kurspotential om 10 procent på ett år, men att ett bättre köptillfälle bör inväntas.

* Kinneviks vd-rekrytering pågår, "men kanske fattas något mer", skriver tidningen och avvaktar "tills dimmorna lättar" avseende vilka vägval som övervägs.

* För Hexpols del anser tidningen att frågetecken kring framtida vinsttillväxt gör att det blir svårt att bli exalterad av aktien på dagens värderingsmultiplar, och att man därför bör avvakta: på 90-kronorsnivån är aktien fullvärderad, heter det.

Nordea Markets sänker sin rekommendation för Balder till sälj från behåll. Riktkursen justeras upp till 180 från 175 kronor. Som anledning skriver banken att aktien återigen blivit "för dyr". Det framgår av en analys.

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Sobi till behåll från sälj. Riktkursen höjs till 125 från 90 kronor. Det framgår av en analys.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Coor till sälj från behåll. Riktkursen är 49 kronor. Det skriver Bloomberg First Word. Coor stängde på 56:75 kronor på onsdagen, en nedgång med 0,4 procent, efter bolagets rapports för det fjärde kvartalet tidigare under dagen.

SEB Equities sänker sin rekommendation för Bravida till behåll, från tidigare köp. Riktkursen höjs till 63 kronor från 60 kronor. Det rapporterar Bloomberg First Word.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -