Cinnober gör nyemission

Börs Bolaget drar in max 180 Mkr, finansierar dotterbolag som ska knoppas av.

Cinnober, leverantör av börs- och clearingsystem som handlas på First North, avser genomföra en riktad nyemission av drygt 692.000 nya aktier, vilket tillför bolaget maximalt 180 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget meddelade efter börsstängning på onsdagen att det hade planer på en riktad emission.

Emissionen ska riktas till nya ägare, bland annat Nordea Fonder, Handelsbanken Fonder och Creades, samt den befintliga aktieägaren Swedbank Robur Ny Teknik, skriver bolaget.

Aktierna kommer att emitteras till en teckningskurs om 260 kronor per aktie.

Syftet med den planerade kapitalanskaffningen är att möjliggöra finansiering av den planerade expansionen och uppbyggnaden av bolagets "client clearing"-erbjudande.

Under förutsättning av att verksamheten utvecklas väl är avsikten sedan att detta dotterbolag ska delas ut till aktieägarna i Cinnober inom 24 månader, heter det vidare.

"Emissionen säkerställer att vi kan kommersialisera den möjlighet vi ser inom marknaden för realtidsteknik. Samtidigt kan vi glädjande konstatera att emissionen breddar vår ägarbas med flera högkvalitativa nya aktieägare" säger Veronica Augustsson, vd för Cinnober, enligt pressmeddelandet.

Cinnober rapporterade efter torsdagens stängning ett nettoresultat om 5,9 miljoner kronor (3,1) för det fjärde kvartalet 2016.

Nettoomsättningen uppgick till 98,4 miljoner kronor (82,4) och rörelseresultatet till 9,1 miljoner (6,2).

För helåret 2016 ökade omsättningen till 331 miljoner kronor (301) medan rörelseresultatet minskade till 9,5 miljoner kronor (16,0).

"Rörelseresultatet har belastats av kostnader relaterade till den pågående expansionen /…/ lönsamheten har dock successivt förbättrats i takt med den ökade försäljningen under årets andra hälft, vilket innebar att rörelseresultatet summerades till 9,1 miljoner kronor för det fjärde kvartalet och till 16,9 miljoner kronor under årets två sista kvartal", skriver vd Veronica Augustsson i bokslutet.

Hon påpekar även att tillväxten medför bolaget kontinuerligt nyanställer och antalet anställda i bolaget under det gångna året ökade från 252 till 288 stycken.

"För att klara den höga belastningen i kundprojekten har vi även temporärt anlitat ett flertal externa konsulter, vilket påverkat lönsamheten negativt", skriver hon med påpekande att "den höga aktivitetsnivån" samtidigt "är glädjande, då den är vital för en långsiktigt förbättrad lönsamhet".

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -