32Red på Kindred-radarn länge

Börs London-noterade speloperatören 32RED har funnits på Kindreds förvärvsradar under flera år, men mer serösa diskussioner påbörjades för ungefär två månader sedan.

Det säger speloperatörens vd Henrik Tjärnström en kommentar till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det är ett mål som vi har tittat på under många år som ett av potentiella förvärv. Under de senaste månaderna har det tagit mer fart om man säger så. Framförallt de sista två månaderna", säger han.

Storbritannien kliver nu upp som en av de enskilt fem största marknaderna för Kindreds vidkommande, låter spelbolagschefen förstå.

"Det är ju en reglerad marknad som har förhållandevis gynnsamma villkor med 15 procents skatt på bruttointäkterna. Det är en väldigt stor marknad", kommenterar Henrik Tjärnström.

Vd fortsätter:

"Det här ger oss en betydligt större närvaro på den brittiska marknaden än vi haft tidigare och det är definitivt ett väldigt bra steg i rätt riktning. Per definition innebär det att den brittiska marknaden blir en våra största marknader inom Kindred vilket är helt i linje med våra planer".

Kan Storbritannien bli er största marknad på sikt?

"Det är inte alls omöjligt. Det skulle vi inte ha något emot. Det skulle passa väl in i vår strategi".

32RED redovisar sitt bokslut den 9 mars. Hittills har bolaget skvallrat om ett spelöverskott på drygt 62 miljoner pund för helåret 2016, upp från 2015 års överskott på knappt 49 miljoner. 2015 nådde ebitda-marginalen nästan 11 procent. Under 2016 hade Kindred en ebitda-marginal på drygt 22 procent.

Kindreds aktie hade vid 13-tiden på torsdagen stigit 3 procent.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -