Simris Alg har stora planer

Börs Stor lansering, e-handel och exportsatsning i Asien ska bli First North-noterade Simris Algs tema för 2017t

First North-listade Simris Alg, som tillverkare av omega-3-tillskott från odlade alger, rapporterade på onsdagsmorgonen ett rörelseresultat om -6,6 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (-3,1). Omsättningen ökade till 247.000 kronor (102.000).

"Sedan sommaren odlar vi alger och producerar omega-3 i full industriell skala, i en av världens mest moderna storskaliga odlingsanläggningar. De första färdiga burkarna med Simris Algae Omega-3 från den utbyggda anläggningen levererades i oktober", skriver avgående vd Fredrika Gullfot i bokslutsrapporten.

Simris Alg drabbades under året hårt av EU:s regelverk för nya livsmedel, som hindrade bolaget att sälja sina produkter fritt inom EU.

"En stor milstolpe var därför när vi i december fick besked om officiell tidplan för godkännandet för Simris Algae Omega-3 från FSAI, irländska motsvarigheten till livsmedelsverket", fortsätter Fredrika Gullfot.

Om det kommande bytet på vd-posten skriver Fredrika Gullfot, utöver vd också bolagets grundare, att hon i samband med en översyn av verksamheten "hade turen" att träffa Jonas Regnér.

"Ganska snart stod klart för mig och styrelsen att Jonas kommer vara bättre lämpad än jag själv att bära ledartröjan i den affärsfas vi går in i, varför jag med varm hand kommer överlämna vd-posten till Jonas under våren", skriver hon.

Som tidigare meddelat planeras Fredrika Gullfot ta över ordförandeposten i bolaget.

"Med den grund vi har lagt under förra året ser jag enormt fram emot 2017, när vi nu börjar få en helt ny organisation på plats som helhjärtat kan fokusera på affärer. Nu kör vi!", avslutar Fredrika Gullfot sitt sista vd-ord.

Lansering av Simris Algae Omega-3 i större skala planeras från sommaren. Parallellt förbereds en exportsatsning i Asien, i synnerhet i Sydkorea. Därtill planeras en "större global" satsning på e-handel direkt till konsument.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -