Bra rapport från Coor

Börs Utdelningen på 3 kronor per aktie var högre än förväntningarna.

Kontorsservicebolaget Coor Service Management redovisar ett justerat rörelseresultat (ebita) på 119 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016, jämfört med analytikernas snittestimat på 111 miljoner, enligt SME Direkt.

Nettoomsättningen uppgick till 2.045 miljoner kronor, jämfört med väntade 2.074 miljoner, enligt SME.

En utdelning om 3:00 kronor per aktie föreslås för helåret 2016, mot förväntade 2:67 kronor.

Coors resultat för det fjärde kvartalet var starkare än väntat över hela linjen. Även utdelningen om 3:00 kronor per aktie slog analytikernas förväntningar i SME Direkts prognossammanställning.

"Vi visar att Coor kan fortsätta växa i Norden och att vi har konkurrenskraft att vinna de nya affärer som kommer ut på marknaden", kommenterar vd Mikael Stöhr i bokslutsrapporten, där han också lyfter fram att bolagets effektiviseringsarbete har varit "avgörande" för resultatförbättringen.

Den organiska försäljningstillväxten landade på 3 procent för helåret 2016, vilket ger en genomsnittlig organisk tillväxt om 6 procent per år över de tre senaste åren.

Aktiviteten på den nordiska FM-marknaden har varit hög både för små och medelstora upphandlingar och för större IFM-processer under det fjärde kvartalet, vilket innebär en fortsättning på trenden från det tredje kvartalet.

Inför resten av 2017 skriver Mikael Stöhr att han "upplever ett stort intresse och god efterfrågan på marknaden, och ser intressanta affärsmöjligheter i hela Norden."

Coor redovisar ett justerat rörelseresultat (ebita) på 119 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2016, vilket kan jämföras med analytikernas snittestimat på 111 miljoner, i SME Direkts sammanställning.

En utdelning om 3:00 kronor per aktie föreslås för helåret 2016 (2:00). Väntat var i genomsnitt 2:67 kronor.

Den högre utdelningen motiveras av ett starkt underliggande kassaflöde, men också av att bolaget inte lyckats hitta några realistiska förvärvsobjekt i Danmark och Finland.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -