Bofa: Bra om Cisco köper Ericsson

Börs En affär där Cisco köper Ericsson skulle medföra flera fördelar, menar Bank of America Merrill Lynch i en analys.

Det skriver Bloomberg News.

Tidigare har det förekommit spekulationer i marknaden om att Cisco skulle vara intresserat av att gå samman med Ericsson, något som även Dagens Industri har skrivit om med hänvisning till uppgifter från källor.

Bank of America Merrill Lynch (Bofa-ML) ser en affär som ett potentiellt alternativ, med tanke på Ciscos kommentarer härom veckan om att det överväger att göra mycket större strategiska förvärv, heter det i analysen.

En stark försäljningskanal, expertis inom nästa generations 5G- och NFV-teknik samt kostnadssynergier nämner Bofa-ML bland fördelarna med en "hypotetisk" affär där Cisco förvärvar Ericsson.

I analysen noterar också Bofa-ML att Cisco har omkring 61 miljarder dollar i kontanter utanför USA och ställer det mot Ericssons marknadsvärde på omkring 20 miljarder dollar, skriver Bloomberg News.

Vidare påpekar Bofa-ML att potentialen i Ericssons marginalåterhämtning från låga nivåer kan överraska marknaden, givet det negativa investerarsentimentet kring Ericsson.

En förbättring i efterfrågan på tillväxtmarknader kan hjälpa till att stabilisera intäkterna, skriver Bofa-ML vidare enligt Bloomberg News.

Bofa-ML upprepar rekommendationen köp för Ericsson och riktkursen 67 kronor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -