Provide IT vinstvarnar

Börs Företaget skjuter på kvartalsrapport till 28 februari.

Provide IT har drabbats av produktionsproblem i två omfattande kunduppdrag, vilket har påverkat både det tredje och det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret negativt.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare meddelar bolaget att det senarelägger publiceringen av rapporten för det tredje kvartalet, oktober till december, till den 28 februari. Tidigare planerades rapporten bli offentlig den 23 februari.

Produktionsproblemen beror framförallt på att uppdragens omfattning har blivit större än beräknat, och därmed har utfört arbete blivit betydligt mer omfattande än planerat, uppger bolaget vidare.

Bolagets omsättning för tredje kvartalet är ungefär på samma nivå som motsvarande jämförelseperiod för föregående räkenskapsår, det vill säga 3,6 miljoner kronor.

Vinst efter skatt blir cirka 1,1 miljoner kronor, cirka 23 procent lägre än jämförande period.

Försämringen i lönsamheten beror även på kostnader i samband med den nya säljavdelningen samt noteringsrelaterade kostnader, skriver Provide IT.

Bolaget beräknar också med en minskning i omsättningen för fjärde kvartalet med cirka 10 procent jämfört med motsvarande jämförelseperiod för föregående räkenskapsår, då omsättningen uppgick till 4,3 miljoner kronor.

Provide IT bedömer att produktionsproblemen är av engångskaraktär och bortsett från de tredje och fjärde kvartalen väntas bolaget att fortsätta leverera enligt kommunicerad tillväxtplan.

Bolaget kommer därför inte att revidera prognosen om en genomsnittlig årlig omsättningstillväxt på minst 20 procent.

Ledningen bedömer att höstens och vinterns försäljningsarbete kommer att öka kundstocken så att bolaget tar igen förlorad tillväxt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -