Köpsignal på tre aktier

Teknisk analys Investtechs tekniska analys ger köpsignaler på tre aktier.

OMX Stockholm PI har brutit taket i den stigande trendkanalen efter att ha utlöst en köpsignal från en rektangelformation och en starkare stigningstakt signaleras. 

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 62 respektive 66 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 61 procent, enligt Investtechs insiderbarometer, och andelen insiderköp för det senaste året ligger på 66 procent.

Årsmässigt har vintern och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

 

Latour B ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras. 

Kursen har brutit tidigare motstånd mellan 344-353 kronor på medellång sikt, vilket signalerar fortsatt uppgång och det finns nu stöd på dessa nivåer vid reaktioner tillbaka. Brottet har skett på ökande volym vilket stärker signalen.

Volymbalansen är positiv vilket innebär att kursen normalt stiger på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym. Det stärker den stigande trenden på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Nibe Industrier B har stigit efter att bolaget den 16 februari redovisat sitt bokslut. Det har resulterat i att ett tidigare motstånd vid cirka 73.50 kronor har brutits och vid reaktioner tillbaka finns det stöd vid cirka 70-73.50 kronor.

Fortsatt uppgång och en slutkurs över cirka 76.50 kronor kommer utlösa en köpsignal från en rektangelformation, vilket enligt Investtechs forskning har varit en god signal om en kommande positiv utveckling för aktien.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Oriflame

Holding ligger i en stigande trend vilket indikerar att efterfrågan bland investerare ökar stadigt. Fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen indikeras.

Efter att bolaget under torsdagen redovisade sitt bokslut har kursen stigit på hög volym och nått en ny all time high. Det saknas därmed horisontellt motstånd på medellång sikt samtidigt som det finns stöd vid 333 kronor vilket ger ett bra risk reward-förhållande.

Positiv volymbalans och positivt momentum stärker aktien på kort sikt.

Insiderhandeln är positiv efter att tre köp rapporterats under de senaste sex månaderna, varav det senaste skedde under fredagen.
Investtechs rekommendation: Köp.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -