Eneas emission klar

Börs Mjukvarubolaget Enea har genomfört en riktad nyemission på drygt 162 miljoner kronor. Priset blev 7,50 kronor under börskurs,

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionen har tecknats av utvalda svenska och europeiska "kvalificerade investerare", inklusive Swedbank Robur Ny Teknik med en betydande post, uppger Enea.

Teckningskursen på 100 kronor per aktie har fastställts genom ett så kallat accelerated book-building-förfarande. Teckningskursen kan jämföras med Enea-aktiens stängningskurs på 107:50 kronor på måndagen.

Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att på ett tids- och kostnadseffektivt sätt öka Eneas finansiella flexibilitet för ytterligare värdeskapande investeringar och förvärv, heter det.

Beslutat har tagits med stöd av det bemyndigande som lämnades av Eneas extra bolagsstämma den 7 december 2016, och enligt vad Enea indikerade i ett pressmeddelande vid börsens stängning på måndagskvällen.

Nyemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 9,1 procent baserat på det totala antalet aktier i Enea efter nyemissionen.

Enea engagerade investmentbanken ABG Sundal Collier som sole lead manager och bookrunner.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -