Trubblet i Ericssons styrelse

Nyheter i korthet Ordförande kvar men kandidater nobbas i Ericsson. Och skyll inte på Riksbanken.

TRUMP FÖRKLARAR. I en tweet skriver Donald Trump att han fått uppgifterna om Sverige efter att ha tittat på tv-kanalen Fox-news och ett inslag som handlade om migranter. (Ekot mån)

H&M SER STOR ONLINEPOTENTIAL. Samtidigt som e-handeln utbredning påverkar trafiken i butikerna är potentialen med online enorm och H&M:s onlinehandel är lika lönsam som bolagets fysiska butiker.

Som utlovat är nya varumärken på väg under 2017, något som behövs om H&M ska fortsätta att växa i linje med sin målsättning även om fem eller tio år. Det uppger vd Karl-Johan Persson i en intervju med Financial Times. (FT mån)

STOCKHOLMSHYRA. Dagens hyressättning baseras i hög grad på produktionskostnad vilket gör att hyran kan vara densamma oavsett läge, kommunikation och standard. Hyresgästföreningen och tre kommunägda bostadsföretag vill därför införa "Stockholmshyra". (DN mån)

RB-KRITIK FEL. Orsaken till de låga räntorna är inte Riksbankens räntepolitik, utan fallande realräntor är en global trend utanför Sveriges kontroll, enligt forskarna John Hassler och Per Krusell. (DN sön)

BLIR KVAR. Ericssons kritiserade styrelseordförande Leif Johansson väntas få sitta kvar på posten medan ledamoten Ulf J Johansson väntas få lämna. (SvD lör)

BLIR UTANFÖR. Bert Nordberg och Anders Runevad, med bakgrund inom Ericsson och som har gjort succé i danska Vestas, intervjuades av valberedningen i Ericsson och var enligt uppgifter beredda att tacka ja till styrelseuppdrag. Men det blev av oklar anledning inget. (DI)

SKATTERABATT. Miljöpartiet vill bygga ut skatterabatten till småföretagare som anställer sin första medarbetare. (DN lör)

INGA PENGAR. På 6-7 år har det mesta av statens inkomster från utdelningar gått upp i rök, och fortsatta problem ger minskad eller utebliven utdelning även i år. (SvD lör)

KRISLAG. Socialdemokraterna vill införa en ny "krislag" för att rädda industrijobb vid djupa lågkonjunkturer. (DI lör)

FILLON KVAR. Republikanernas presidentkandidat Francois Fillon hänger sig kvar i det franska valet även om åklagaren går vidare med utredningen om honom och hans fru. (DN sön)

VAPENVILA. En ny vapenvila om Ukraina har ingåtts efter flera veckor av hårda strider i de östra delarna. (DN sön)

UPPÅT I C. Centerns språng uppåt bekräftas medan Moderaternas fall har stannat upp i Sifos senaste mätning. (SvD sön)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -