Placerarna gillar Europa - men skyr Frankrike

Fonder De globala fondförvaltarnas intresse för Europa är större än på länge, men det finns länder här man helst undviker. Det visar en färsk investerarenkät.

Förra månadens starka förväntningar på den globala tillväxten och stigande inflationsförväntningar är kvar på en hög nivå hos investerar kollektivet. Det visar Bank of America Merrill Lynchs senaste förvaltarenkät, som omfattar hundratals globala storinvesterare.

Intresset för europeiska aktier har fortsatt att öka och har nu nått den högsta nivån på över åtta månader. Investerarna tycker att regionen är billig, med bra makroekonomiska utsikter och stigande inflation.

Men Frankrike sticker ut. Parisbörsen är den minst eftertraktade att investera på i Europa– den lägsta nivå på över två år.  

"Medan de globala fondförvaltarnas sentiment mot Europa har förbättrats ytterligare, finns det en ökad rädsla för europeisk politisk risk, intresset för franska aktier är särskilt låga", säger Manish Kabra på Bofa Merrill Lynch.

Fler investerare tycker att den amerikanska dollarn är fortsatt övervärderad - den högsta andelen sedan september 2006.

De största hoten mot börsuppgången är ökad protektionism och högre räntor.

Vill du ha koll på vad som händer på fondmarknaden. Prenumerera på mitt nyhetsbrev som kommer en gång i månaden och är helt gratis. Här lägger du upp din kostnadsfria prenumeration på nyhetsbrevet.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -