Två smällar tynger listan

Heta Listan Listan har gått på två minor i rapportfloden. Men i övrigt är utvecklingen hygglig, då två aktier på listan stigit till nya rekordnivåer. Nu laddar vi med en nygammal favorit som kandidat.

Att det smäller hejvilt hör rapportsäsongen till. Gränges var ett av listans starkaste kort, som på kort tid stigit närmare 10 procent över vår ingångskurs. Men aktien föll hårt när bokslutet offentliggjordes, trots ett rekordstarkt avslut på året. Högt trissade förväntningar och sämre utsikter för 2017 tros vara anledningen.

För Heta Listans del innebär det att vinsten i Gränges gått förlorad och att stoppen gått. Därför bokförs istället en förlust på 4,3 procent.

BE Group hann bara kvala in på listan innan det var dags för bolaget att bekänna färg. Kvartalsrapporten föll inte marknaden i smaken och aktien föll pladask. Vår stopp var placerad vid 50 kronor, vilket innebär en förlust på 5,8 procent.

Men hela listan har inte varit lika eländig. Saab har stigit till en ny rekordhögsta. Det har även Ubiquiti Networks. Och Acando-aktien har stigit till 13-årshögsta, efter ett starkt kvartal.

Den här veckan laddar vi om med en nygammal kandidat.

Mycronic Trigger 106,75. Målkurs 125,00. Stop loss 101,45.

Mycronic (börsvärde 10,33 miljarder kronor) har tidigare figuerarat på listan och närmast dubblats i värde sedan dess. När det begav sig kostade en aktie knappt 60 kronor.

Bolaget tillverkar maskiner för montering av komponenter på kretskort till kunder över hela världen. Främst handlar det om mönsterritare till surfplattor och tv-apparater i Asien men även i Nordamerika och EMEA-området.

Bolaget har tre starka kvartal i ryggen. Vid utgången av tredje kvartalet värderades orderstocken till nästan 1 700 Mkr. I november tillkännagavs ett amerikansk förvärv. Detta föll inte helt i god jord i marknaden. Även om bolaget lyft fram det som en viktig pusselbit för framtiden.

Resultaten från fjärde kvartalet blir kända den 10 februari och förhoppningsvis kan ledningen övertyga marknaden om att novemberköpet var en bra affär.

Det minst riskfyllda blir att avvakta rapporten innan köp, då det som bekant kan svänga rejält. Köp aktien om den stiger till 106,75 och sätt stopp loss vid 101,45 kronor jämt.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -