Gynnsamt klimat för listan

Heta Listan Den positiva börshumöret har gynnat listan. Vi diarieför ytterligare en bra vecka och presenterar en ny het kandidat.

De gladare tongångarna på börsen och positiva besked under rapportperioden, har gett medvind till Heta Listan. Utvecklingen så här långt under 2017 är bra.

Tveksamheterna kring Unitedhealth är mindre nu än förra veckan. Aktien har återhämtat sig och nya kursrekord finns inom räckhåll. Förra veckans kandidat, nätverksbolaget Ubiquiti, har kvalat in på listan och stigit 1,3 procent sedan dess.  Acando fortsätter att prestera väl. Aktien har stigit 7,2 procent sen vårt intåg.

Här är veckans kandidat.

BE Group Trigger 53,10. Målkurs 62,00. Stop loss 50,00.

Stålhandlaren BE Group (börsvärde 667 Mkr) vädrar morgonluft efter år av förluster och fallande aktiekurs. I och med att bolaget sitter på ett lager fullt av stålprodukter, blir aktien ett potent derivat på stålpriset.

Affärsidén är i grunden rätt otacksam. Bolaget tar på sig kundernas lagerrisk, men även under goda år har vinstmarginalen varit relativt låg. Men fortsätter stålpriset att utvecklas positivt kan BE Group överraska positivt under 2017.

Köp aktien om den stiger till 53,10 och sätt stopp loss vid 50,00 kronor jämt. 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -