Enquest köper fält av BP

Börs Enquest förvärvar 25 procent i oljefältet Magnus Oil från BP.

Enquest förvärvar 25 procent i oljefältet Magnus Oil från BP. Enquest blir nu också operatör för fältet. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det totala värdet uppges till 85 miljoner dollar som ska finansieras med framtida kassaflöden från de aktuella tillgångarna och som alltså inte kräver att Enquest betalar i form av kontantutlägg i dag.

Enquest har även möjlighet att förvärva resterande 75 procent från BP.

Vidare kan Enquest få 50 miljoner dollar från BP om Enquest tar över delar ansvaret för att ta Thistle och Deveron ur bruk, framgår det också.

Enquest spår en oljeproduktion i år om 45.000-51.000 fat per dag. Nivån är beroende av den exakta starten av oljebolagets prestigeprojekt Kraken-fältet.

Kraken-fältet bedöms producera sin första olja under det andra kvartalet 2017, vilket är i linje med tidigare budskap om att fältet ska påbörja sin produktion i det första halvåret i år.

Investeringsutgifterna, cash capex, bedöms till mellan 375-425 miljoner dollar under 2017, där majoriteten investeras i Kraken-fältet.

För 2016 uppgick produktionen till knappt 40.000 fat per dag och investeringsutgifterna bedöms ungefär hamna i den lägre delen av intervallet om 620-670 miljoner dollar under 2016.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -