Varnar för populism

Nyheter i korthet IMF-chefen och Ratos-utmaningar i dagens morgonskörd.

Swedbanks chefekonom Anna Breman tror inte på något boprisfall, men vill se åtgärd från politiker för att minska sårbarhet och räntekänslighet hos svenska hushåll. (SvD)

VARNAR FÖR POPULISM. IMF-chefen Chrisine Lagarde varnade vid World Economic Forum i Davos för att ökad ekonomisk ojämlikhet eldar på populism. (SvD)

M-BESKED KAN BRYTA SD-ISOLERING. Sverigedemokraternas isolering i kan vara på väg att brytas efter Moderaternas besked att man är beredd att samarbeta med dem i riksdagen. (DI)

BUTIKSJOBB FÖRSVINNER. Nästan 42.000 jobb kan försvinna från svenska butiker inom tio år i takt med att e-handeln tar över, säger Svensk Handels vd Karin Johansson. (DI)

BUDSTAFETT I TELEKOM: Telia vill köpa den danska teleoperatören TDC, erfar Dagens industri. För att inte bli uppköpta överväger TDC i sin tur ett bud på den svenska kabeloperatören Com Hem vilket skulle få konkurrensmyndigheter att stoppa affären, fortsätter tidningen. (Di)

AKTIEKURS UTMANING FÖR RATOS-VD. Ratos aktiekurs har mer än halverats på fyra år Nya vd:n Magnus Agervald menar att den är en "utmaning" som måste tas tag i. "Vi finns ju till för att ge aktieägarvärde", säger Agervald till DI Weekend. (Di)

AVANZAS TILLVÄXT LOCKAR. Avanzas nya mål på en miljon kunder 2020 kommer att kosta en hel del, men det är väl investerade pengar, skriver Dagens industri i en kommentar till årets bokslut från nätmäklaren. (Di)

ABB-VD SPÅR MELLANÅR FÖR INVESTERINGAR: 2017 blir ett mellanår ur ett ekonomiskt perspektiv och det dröjer innan den tunga industrin börjar investera igen, spår ABB:s vd Ulrich Spiesshofer. Han är dock ganska optimistisk till att marknaden vänder upp igen 2018. (Di)

KRITIK MOT ROLLÉN-RAPPORT: Aktiespararna riktar kritik mot Hexagon efter uppgifter om att en rapport från en advokatbyrå, där bedömningen är att vd:n Ola Rollén inte åtalas, använts i rekryteringen av nya styrelseledamöter. Aktiespararnas vd Joacim Olsson menar att detta sänder signaler om att Hexagon söker en ordförande som ej är beredd att tillträda utan vd på plats. (SvD)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -