Telia i danskt uppköpsspel

Börs Telia vill köpa danska TDC - som i sin tur vill köpa Com Hem. Det skriver DI.

Telia vill köpa den danska teleoperatören TDC, vilket skulle bli det största förvärvet som ett svenskt börsbolag gjort. För att undvika att bli uppköpt överväger TDC i sin tur ett bud på den svenska kabeloperatören Com Hem. Det erfar Dagens Industri.

Enligt tidningens källor är ett bud på TDC, som har ett marknadsvärde motsvarande 40 miljarder svenska kronor, "i högsta grad" på agendan för Telia. För att ro i land en sådan affär måste det svenska bolaget högst sannolikt göra en nyemission, menar DI.

En osäkerhetsfaktor i sammanhanget är hur staten ställer sig, en annan är tidsfaktorn. En orsak till det senare är att andra aktörer sannolikt är intresserade av TDC, skriver DI och nämner Apollo Global Management, som försökte köpa TDC förra hösten.

Ytterligare ett problem är att TDC:s ledning avser vidta åtgärder för att stoppa ett uppköp.

"Enligt DI:s uppgifter har TDC långt gångna planer på att lägga ett bud på den svenska bredbands- och kabeloperatören Com Hem", skriver tidningen.

Skulle en sådan affär gå igenom omöjliggörs ett bud från Telia, då konkurrensmyndigheterna skulle säga nej, resonerar DI:s källor.

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -