Dagens aktierekar

Börs Africa Oil och Lupe finns bland bolagen som fått nya rekommendationer från analyshusen.

UBS sänker sin rekommendation för Enquest till neutral från köp. Riktkursen höjs dock till 0:60 från 0:55 pund. Det framgår av ett marknadsbrev från banken.

Pareto Securities höjer sin rekommendation för fastighetsaktien Diös till köp från tidigare behåll. Det skriver Pareto i den analys där rekommendationen för fastighetsaktien dras upp till köp med oförändrad riktkurs om 50 kronor per aktie.

"Vi anser att aktien temporärt handlas med en stor rabatt till följd av nyemissionen som gjort att en flod av teckningsrätter finns tillgängliga på marknaden", skriver analyshuset som även påpekar att emissionen om 1,8 miljarder kronor är relativt stor i förhållande till Diös marknadsvärde.

Diös nyemission görs med anledning av att finansiera ett köp av en fastighetsportfölj om 4,5 miljarder kronor från Castellum. En affär som inte Pareto ser något uppenbart värdeskapande ifrån.

"Utan några egentliga förändringar i vår riktkurs föranleder potentialen i aktien för en positiv hållning. Vi bedömer att aktien kommer att återhämta sig när utbud/efterfrågan balanseras", skriver Pareto.

Nordea Markets inleder bevakning av omsorgsbolaget Humana med en köprekommendation och riktkursen 82 kronor. Det skriver Bloomberg News.

UBS sänker sin rekommendation för Lundin Petroleum till sälj från neutral. Riktkursen höjs dock till 175 från 160 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

UBS sänker sin rekommendation för Africa Oil till neutral från köp. Riktkursen är 20:50 kronor. Det skriver Bloomberg First Word.

SEB Equities har inte sänkt sin rekommendation för Handelsbanken till behåll, något som Nyhetsbyrån Direkt, med hänvisning till uppgifter från Bloomberg News, rapporterat tidigare på fredagen. Rekommendationen är behåll, precis som tidigare.

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -