SAS-chefen till SEB?

Nyheter i korthet Rickard Gustafsson går från SAS till SEB, spekuleras det. Samtidigt varnar allt fler för att bankskatten kommer att kapa tusentals jobb. Det är några av dagens nyheter.

VÄLKOMNA BREXIT-BESKED. Finansminister Magdalena Andersson välkomnar att britterna nu lämnat ett tydligt besked om sitt utträde ur EU, men det är ännu för tidigt att säga hur Brexit kommer att påverka Sverige. (DN)

BANKJOBB HOTAS. Enligt beräkningar från Bankföreningen och ekonomer från Copenhagen Economics riskerar den föreslagna bankskatten att slå ut uppemot 16.000 jobb i finanssektorn. (DI)

SPOOKY, SA CHEFEKONOMEN. Svenskt Näringslivs chefekonom, Bettina Kashefi, tycker att det är lite "spooky" med både expansiv finans- och penningpolitik när svensk ekonomi befinner sig i högkonjunktur. (DI)

SAAB TROR PÅ INDIENORDER. Saab tror att Indien kommer att bestämma sig i år för vilket stridsflygplan landet ska köpa in och att valet kommer att hamna på svenska Gripen. (SvD)

SAS-CHEF TAR ÖVER SEB? Rickard Gustafsson kan komma att lämna flygbolaget SAS för att i stället bli ny koncernchef för SEB, uppger källor. (DI)

TIDIGARE ELTEL-VD DUMPAT AKTIER. En vinstvarning i oktober sänkte Eltels aktie med 41 procent och nu visar det sig att bolagets tidigare vd Axel Hjärne har sålt merparten av sina aktier. Det blir allt tydligare att vinnarna på Eltel är ledningen och de gamla ägarna 3i och BNP. (DI)

 

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -