Köp investmentbolaget

Teknisk analys OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen bland investerare ökar. Bland enskilda bolag rekommenderas ett fastighetsbolag och ett investmentbolag.

Kursen har format en rektangelformation mellan motståndet vid cirka 540 punkter och stödet vid cirka 531 punkter. Vid ett brott ned genom stödet i formationen finns fortsatt stöd vid cirka 500-522 punkter på medellång sikt. 

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 67 respektive 60 punkter vilket indikerar en övervikt av optimister bland investerare på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp
på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 67 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger även den på 67 procent.

Årsmässigt har vintern och våren varit en positiv period på Stockholmsbörsen. Under perioden 1987-2015 har börsen visat en positiv utveckling varje månad från oktober till och med maj. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt
svagt positivt på medellång sikt.

NP3 Fastigheter AB har fått en reaktion upp från golvet av en stigande trend på medellång sikt. Uppgången har skett i kombination med hög volym vilket indikerar att köparna är aggressiva och villiga att gå upp i pris för att komma in i aktien.

Det finns stöd strax under dagens nivå, vid 45 kronor, samtidigt som nästa motstånd finns vid 53.50 kronor vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Positiv volymbalans stärker den stigande trenden på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

ABB ligger i en stigande trend vilket indikerar att bolaget är inne i en positiv utveckling och att investerare stadigt går upp i pris för att komma in i aktien. Vidare uppgång inom trendkanalen indikeras.

Kursen utmanar motståndet vid 200 kronor. Ett brott kommer utlösa en köpsignal och det saknas horisontellt motstånd över denna nivå på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor.

Positiv volymbalans stärker den stigande trenden på kort sikt.

Insiderhandeln är positiv efter att flera köp rapporterats under november månad. Det indikerar att insiders tror på en kommande positiv utveckling baserat på fundamentala värderingar. Det understödjer den tekniskt positiva bilden.

Investtechs rekommendation: Köp.

Investor B ligger i en stigande trend vilket indikerar att investerare stadigt går upp i pris för att komma in i aktien. Enligt Investtechs Trendbibel har aktier i stigande trender historiskt presterat en statistisk överavkastning mot börsen.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd strax över golvet av trendkanalen, vid 326 kronor. Det saknas samtidigt horisontellt motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor.

Volymbalansen är positiv vilket innebär att aktien normalt stiger på hög volym och faller på låg volym, stärker den stigande trenden på kort sikt.

Bolaget redovisar en delårsrapport den 31 januari.
Investtechs rekommendation: Köp.

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -