Kan ta över efter Falkengren

Nyheter i korthet Efter Atlas Copco pekas Volvo och Sandvik ut som kandidater för uppstyckning och osäkerhet råder om vem som kommer ta över SEB efter Annika Falkengren. Det är några av dagens nyheter.

RÄTT ATT STYCKA. Styckningen av Atlas Copco uppges enligt Dagens industri gynna värdeskapandet. Mats Rahmström som efterträder Ronnie Leten på vd-posten på Atlas Copco beskrivs som ett säkert kort för framtiden. (Di)

FLER KANDIDATER FÖR STYCKNING. Bolagsstyckning är en av trenderna som pågår nu enligt forskaren Sophie Nachemson-Ekwall som får stöd av Handelsbankanalytikern Peder Frölén. Volvo Group och Sandvik pekas ut som andra kandidater för att styckas upp. (DN)

NÄSTA SEB-CHEF. Det råder osäkerhet om vem som kommer att få ta över som vd på SEB efter Annika Falkengren. Bland tänkbara kandidater att ta över finns Christoffer Malmer, chef för företag och privat vid SEB, Joachim Alpen, chef för företag och finansiella institutioner vid SEB, Bo Magnusson som lämnade SEB 2011 och Rickard Josefsson, vd för Länsförsäkringar Bank. (Di)

TRE TOPPKANDIDATER TILL SEB-VD. Förutom ovan nämnda Joachim Alpen, och Christoffer Malmer nämner Svenska Dagbladet Johan Torgeby, chef för storföretag och institutioner vid SEB, som toppkandidater för vd-posten i SEB. (Svd)

PENSIONSFÄLLA. Trots att vi lever längre allt längre, så väljer många att ta ut sin tjänstepension under de första åren som pensionär. En del riskerar då att senare i livet bli fattigpensionärer, enligt en forskarrapport. (Ekot)

RISKFYLLT FÖRETAGANDE. Förhoppningen att företagande ska öka sysselsättningen hos nyanlända är riskabel, och de som startar företag i brist på andra alternativ kan försämra sina möjligheter enligt forskare. (DI)

DÄMPAD OPTIMISM. Optimismen bland svenska företagsledare har dämpats avsevärt, och bara knappt var femte tror på tillväxt det närmaste året, enligt PWC:s årliga undersökning inför Davosmötet. (DI)

RONNIE LETENS FRAMTID. Den avgående Atlas-vd:n Ronnie Leten är öppen för nya uppdrag i Sverige. "Mitt nätverk finns i Sverige", säger Ronnie Leten till Dagens industri. (Di)

FÖRLORARE PÅ BANKSKATT. Bilhandlarna pekas ut som en bransch som kommer att drabbas hårt om den föreslagna bankskatten införs. (Di)

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -