Säkert val rekommenderas

Teknik analys OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt. Bland enskilda aktier rekommenderas ett säkerhetsbolag.

OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen bland investerare ökar. Fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen indikeras. 

Kursen har brutit motståndet vid cirka 522 punkter vilket utlöst en köpsignal. Det saknas horisontellt motstånd över dagens kurs vilket indikerar att uppsidan är stor.

Investtechs kort-
och långsiktiga hausseindex ligger på 52 punkter vilket indikerar en jämvikt av optimister och pessimister bland investerare på kort sikt. Det långsiktiga liggerp å 55 punkter vilket indikerar en svag övervikt av optimister på lång sikt.

Andelen insiderköp
på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 69 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger även den på 67 procent.

Sedan år 1987 har
Stockholmsbörsen visat en genomsnittlig uppgång på drygt 11 procent från mitten av oktober till slutet av maj. Med avseende på årstid befinner vi oss därmed i en gynnsam period att köpa aktier. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

Securitas B visar en stark utveckling innanför en stigande trendkanal. Fortsatt positiv utveckling indikeras, och det finns stöd ner mot golvet på kanalen.

Kursen har också brutit en motståndsnivå vid 144 kronor vilket utlöst en köpsignal. Det finns fortsatt motstånd vid 152 kronor och ett brott genom denna nivå kommer signalera fortsatt uppgång med en indikerat stor uppsida.

Positiv volymbalans och positivt momentum stärker aktien på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp

Pricer B ligger i en stigande trend på medellång sikt vilket indikerar att optimismen och köpintresset bland investerare ökar. Fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen indikeras.

Kursen har brutit tidigare motstånd mellan cirka 8.50-8.90 kronor och det finns nu stöd på dessa nivåer. Fortsatt uppgång och brott genom motstånd vid cirka 9.50-9.80 kronor kommer bland annat utlösa en köpsignal från en rektangelformation.

Positiv volymbalans och positivt momentum stärker aktien på kort sikt.

Insiderhandeln är positiv efter att styrelseledamot Bo Kastensson rapporterat köp den 21 december.

Investtechs rekommendation: Köp

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -