Hela vägen in i köket

Teknisk analys OMX Stockholm PI ligger i en stigande trendkanal på medellång sikt vilket indikerar att optimismen bland investerare ökar. Bland enskilda bolag rekommenderas en köksspecialist.

Fortsatt positiv utveckling innanför trendkanalen indikeras.

Kursen har brutit motståndet vid cirka 523 punkter vilket utlöst en köpsignal. Det saknas horisontellt motstånd över dagens kurs vilket indikerar att uppsidan är stor.

Investtechs kort- och långsiktiga hausseindex ligger på 51 respektive 54 punkter vilket indikerar en jämvikt av optimister och pessimister bland investerare på kort och lång sikt.

Andelen insiderköp på Stockholmsbörsen den senaste månaden är 67 procent, enligt Investtechs insiderbarometer. Det signalerar att flera insiders anser att aktierna är billiga baserat på fundamentala värderingar. Andelen insiderköp för det senaste året ligger även den på 67 procent.

Sedan år 1987 har Stockholmsbörsen visat en genomsnittlig uppgång på drygt 11 procent från mitten av oktober till slutet av maj. Med avseende på årstid befinner vi oss därmed i en gynnsam period att köpa aktier. Läs mer om Investtechs forskning kring årstidsvariationer.

Indexet är tekniskt positivt på medellång sikt.

Nobia har brutit upp genom taket i en fallande trendkanal vilket enligt Investtechs forskning indikerar en kommande utveckling i linje med index.

Kursen har dock utlöst en köpsignal från en dubbeltoppformation vilken indikerar att optimismen bland investerare ökar och att kursen är redo att inleda en stigande trend. Brottet stärks av hög volym och positiv volymbalans.

Insiderhandeln är positiv efter att sex köp rapporterats under andra halvan av året. Det indikerar att insiders tror på en kommande positiv utveckling baserat på fundamentala orsaker.

Investtechs rekommendation: Köp.

Svolder B har befunnit sig i en konsolideringsfas och pendlat mellan stöd vid cirka 170 kronor och motstånd vid cirka 186 kronor sedan början av september.

Efter att bolaget redovisat en delårsrapport den 13 december har aggressiva köpare pressat upp kursen som marginellt brutit taket i en rektangelformation vilket utlöst en köpsignal. Det indikerar att optimismen ökar och att aktien nu kan fortätta den stigande trenden.

Hög volym och positiv volymbalans, vilket innebär att aktien normalt stiger på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym, stärker signalen.

Insiderhandeln är positiv efter att ekonomichef Pontus Ejderhamn köpt aktier till ett värde av cirka 700,000 kronor i mitten av december.

Investtechs rekommendation: Köp.

 

Adrian Axelsson, analytiker Investtech

Mer från förstasidan

Placeras senaste aktieanalyser

Aktieanalyser

Här hittar du Placeras alla aktieanalyser

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Olja - -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -